Nemzetközi személyszállítás

Budapestről és Pest Megye területéről szállítunk csoportokat, baráti társaságokat, cégeket külföldi utazás céljából. 7-51 fő részére tudunk autóbuszt biztosítani sofőrrel, hostesszel. A teljes utazás leszervezését vállaljuk, szállásfoglalással, biztosítással, helyi szervezett programokkal együtt.

A vezetésre vonatkozó szabályok

  • A buszsofőr maximum 9 órát vezethet egy nap, ami heti két nap 10 órára emelhető
  • Egy 24 órás időszak alatt a vezető maximum 15 órát dolgozhat, de csak akkor, hogyha közben egy 3 órás egybefüggő pihenő időszakot be tud iktatni. Ellenkező esetben legfeljebb 13 órát vezethet
  • A vezetési időt 4,5 óránként 45 percre meg kell szakítani. Abban aza esetben, hogyha több megállás történik ezen időszak alatt, akkor először minimum 15 percet, utána minimum 30 percet kell kötelezően pihenni.
  • A buszsofőrnek hetente két nap pihenő jár. Egy hat napos munkahét lehetséges, viszont egyhúzamban csak és kizárólag egy. A következő héten már kötelező a 2 pihenőnap, a rákövetkező héten pedig pótolni kell a kimardt napot is, így akkor maximum 4 napot dolgozhat.
  • Amikor a fenti szabályok nem tarthatók, két sofőr alkalmazása szükséges!
  • Az autóbuszok autópályán legfeljebb 80 km/órás, egyéb utakon 70 km/órás sebességgel haladhatnak (egyes országokban ez eltérhet)

Néhány lehetséges uticél, kedvcsináló:

Ausztria

Az ausztriai alpok kiváló uticél lehet síutak szervezésére. Bécs és környéke szintén vonzó lehet a gyógyüdülőhelyek, túraközpontok és műemlékvárosok kedvelői számára.

Németország

Közkedvelt uticélok közé tartoznak a Német nagyvárosok (Frankfurt, München vagy az északi városok Hambur és Bréma). Ezek a városok rengedeg kultúrális és szabadidős programmal kecsegtetnek.

Olaszország

Baráti társaságok és sportegyesületek egyaránt válasszák ezt az uticélt, amihet kis, közepes és 49+2 fős autóbuszokat, sofőröket és idegenvezetőt tudunk biztosítani.